vrijdag 6 januari 2012

Twenty Little Lights Give Away


Er zijn heel veel leuke webwinkels op het internet te vinden.
En vaak zie je door de bomen het bos niet meer
En voor een webwinkel-eigenaar is het vaak moeilijk tussen die bomen uit te springen
Daarom kies ik ervoor om zo nu en dan een winkel in de spotlights te zetten

Vandaag een interview over het ontzettend leuke Etsy-winkeltje van Ann.
(Neem vooral eens een kijkje door op de link hieronder te klikken.)Ann, zou je jezelf even kort willen voorstellen?

Ann is de naam, ik ben 33 en werk in de automotive (totaal niks kunstzinnig!), maar ik ben volop op zoek naar iets anders. Ik heb Toegepaste Grafiek gestudeerd, en heb daar mijn Master in gehaald in 2000. Dat wil eigenlijk zeggen dat ik opgeleid ben om tekeningen te maken voor kinderboeken en zo.

Je Etsy-winkeltje draagt de betoverende naam 'Twenty Little Lights'. 
Mag ik vragen waar deze naam vandaan komt?

Ik zocht een neutraal klinkende naam die tot de verbeelding sprak, en ik kwam eigenlijk op het idee door de katten hier uit de buurt. Mijn tuin lijkt wel een trekpleister voor alle katten in de omgeving, en ze liggen hier vaak allemaal samen op het gras. Als het dan donker wordt, zie je enkel hun oogjes nog glinsteren, en dat zijn die 20 little lights. 20 kleine lichtjes.


Hoelang ben je al actief op Etsy? En waarom ben je een winkeltje begonnen?

Ik ben nog maar bezig met mijn Etsy-winkeltje sinds augustus 2011. Ik ben ermee begonnen omdat ik in eerste instantie terug creatief wou bezig zijn. Ik heb op dat gebied een aantal jaren stilgelegen omdat ik geen tijd en plaats had om te schilderen. Nu, in mijn nieuwe huis, is als één van de eerste dingen mijn ateliertje in orde gemaakt, dus ik kan weer aan de slag! Maar schilderen om te schilderen wordt op den duur ook zo saai, en dan geraakt de inspiratie snel uitgeput. Dus zo'n winkeltje zorgt voor een ideale uitdaging om voortdurend nieuwe dingen te maken.
Bovendien wou ik ook iets doen voor de lokale kattenopvang. Ik had al veel over hen gehoord, heb er zelf ook een kat geadopteerd, en vond hun werking zo geweldig, dat ik iets wilde doen om te helpen. Opvang-poezenmoeder worden ging echter niet, dus besloot ik hen maar financieel te steunen door dingen te verkopen in mijn Etsy-shop. 


Zou je wat meer kunnen vertellen over de producten die je verkoopt in je winkeltje?

Momenteel zijn het vooral schilderijen, prints van schilderijen, boekenleggers, knuffels, wenskaarten, en hier en daar wat decoratie. Ik probeer vrolijke, luchtige en kleurrijke dingen te maken omdat ik daar zelf ook vrolijk van word.
Voor de decoratie krijg ik enorm veel hulp van mijn moeder, die ook graag creatief bezig is, maar dan vooral met stof. Ik sta vaak versteld van de dingen die zij uit haar vingers tovert en van haar vakmanschap. Ik vind het geweldig dat ze mij wil helpen met mijn winkeltje. Ik ben zelf geen groot naaitalent, maar dankzij haar hulp en eindeloos veel tips, lukt het me tegenwoordig al aardig om knuffels te maken. Het fijne werk neemt zij voor haar rekening.


Waar haal je je inspiratie vandaan?

Zowat overal. Vlak voor het slapengaan krijg ik de beste ideeën. Ik heb tegenwoordig zelfs een schetsboek op mijn nachtkastje liggen, zodat ik zeker niks vergeet! Onlangs keek ik nog eens naar "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain", en de inspiratie bleef maar komen. Maar ook foto's van dieren, verhalen en muziek kunnen me inspireren.


Bram en Floor; Ann's katten en grote inspiratiebron

Wat is je favoriete materiaal/techniek om mee te werken en waarom?

Ik werk heel graag met acryl en gebruik daar heel dikwijls mijn vingers bij. Ik hou ervan om mijn handen vuil te maken en de verf echt te "voelen".
Ecoline vind ik heel fijn werken omdat de kleuren zo helder en fel zijn. Het werkt snel en handig. Je hebt direct resultaat.
En sinds kort werk ik ook heel graag met stoffen. Verschillende patronen combineren, steekje per steekje een stukje vilt zo mooi mogelijk opnaaien, daar kom ik bij tot rust.

Kun je ons een blik geven van je werkplek/werkmethode?

Mijn werkplek is een echt toevluchtsoord, waar ik kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Er heerst altijd wel een beetje geordende chaos. :-) Ik heb er alles bij de hand. Er staat een radio, en er is zelfs een tv'tje. 's Avonds gaan de geurkaarsjes aan, en neem ik een pot thee mee, en dan is het genieten geblazen. 
Mijn computertafeltje is een oude schoolbank, die hier in huis door de vorige bewoners uit mekaar gehaald was, en gebruikt was als legsels in de kelder. Mijn vader heeft ze weer vakkundig in mekaar gezet. :-) Mijn werktafel komt van bij mijn oma. Die zou nog dateren van tijdens de oorlog. De oude stoel kreeg ik van mijn tante, en de antieke kast met spiegel van de tante van een goeie vriendin. Ik hou van oude spulletjes die al een leven achter zich hebben. Die geven een huis karakter vind ik.


Was je als kind al creatief of is dit later gekomen?

Ik teken al zolang ik het mij kan herinneren. Als kind was ik dolblij met een nieuwe doos kleurpotloodjes, want die ruiken zo heerlijk. :-)
Rond mijn tiende ben ik tekenles gaan volgen na schooltijd, en eigenlijk wist ik toen al dat ik daar meer mee wou doen. Ik heb mijn middelbare school dan ook gedeeltelijk op de kunsthumaniora gevolgd, en heb dan nadien mijn hogere studies afgemaakt op de kunstschool.

Wat is je drijfveer?

Mijn drijfveer is eigenlijk dubbel. Ik wil mezelf blijven uitdagen om nieuwe dingen te verzinnen, mijn techniek te verbeteren, te experimenteren. En ik wil een beetje geld in het laatje van Cat Shelter brengen, de kattenopvang die ik zoveel mogelijk probeer te steunen.
Als mensen dan iets bij me bestellen of iets kopen, en ik hoor dat ze er heel tevreden over zijn, dan maakt mijn hart een sprongetje en geeft dat weer een energieboost om nog harder te werken.


Dus als ik het goed begrijp gaat een deel van je opbrengst naar een goed doel. 
Zou je daar wat meer over willen vertellen?

Cat Shelter Limburg brengt zwerfkittens (en af en toe ook volwassen katten) onder in opvanggezinnen tot ze hun definieve "gouden mandje" gevonden hebben. Op die manier groeien de katjes op in een huiselijke omgeving, wennen ze aan kinderen en andere huisdieren, en worden ze veel sneller tam. Ze moeten niet in overvolle asielen zitten wegkwijnen. En de opvangmama's kennen hun katjes ook heel goed. Als je er een kat adopteert, kunnen ze je perfect vertellen welke kitten het best bij jou en jouw gezinssituatie past.
Er wordt geen enkele kat onnodig ingeslapen. En dat vind ik zo mooi, maar het vraagt een enorme inzet van heel veel vrijwilligers.
Cat Shelter sensibiliseert ook ivm sterilisatie. Ze organiseren elk jaar verschillende evenementen om geld in het laatje te brengen, waaronder een kunstveiling. Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan die veiling. Als kunstenaar kan je dan werken doneren die zij veilen. Volgend jaar doe ik zeker weer mee.

Het nieuwe jaar is zojuist gestart. 
Ik ben daarom erg benieuwd of je nog goede voornemens hebt of leuke toekomstplannen. 

Afvallen! Zoals elk jaar! :-) Maar vooral: zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de mensen die ik graag zie, en ze ook laten merken hoe belangrijk ze voor me zijn. Dat klinkt misschien heel cliché en melig, maar we doen het allemaal veel te weinig denk ik.

Ann verwent ons met een hele leuke give away.
Je kan twee boekenleggers winnen uit haar winkeltje.
Daar zal ik later meer over vertellen.

Lees je zelf graag boeken? en zoja; welke? Wat is je meest favoriete  boek?

Ik lees heel graag en heb ook een tamelijk uitgebreide boekencollectie. Ik lees zowel fictie als non-fictie. Ik ben verslaafd aan interieurboeken. De laatste die ik kocht, is ook echt geweldig: "Decorate" van Holly Becker.
Een roman gaat er ook wel in, maar die lees ik meer in de zomer: lekker buiten in het zonnetje. De laatste roman die echt indruk op me maakte las ik al een tijdje geleden: "De eenzaamheid van de priemgetallen" van Giordano. 
En voor kattenliefhebbers: "Met fluwelen pootjes" van Vicky Myron, een waargebeurd verhaal over de bibliotheekkat Dewey in het Amerikaanse Iowa. Héél leuk om te lezen!


Om af te sluiten heb ik nog een laatste vraag.
Vele creatieve bloggers dromen over een eigen (Etsy)winkeltje. Heb je eventueel nog advies of een tip voor hen?

Goh, ik denk niet dat ik mezelf als een expert kan beschouwen, vermits mijn winkeltje nog maar in zijn kinderschoenen staat. Maar ik zou zeggen: durf hulp vragen, schrijf je in bij verschillende teams en spreek andere leden aan. Etsy is een heel sterke community, en ik stond er zelf van versteld hoe behulpzaam iedereen is. Je zou er concurrentie verwachten, maar het is net een hele hechte groep mensen die er alles aan doet om mekaar verder te helpen. 
Schrik er niet van hoeveel tijd er in kruipt om je winkel te onderhouden. Ik geef eerlijk toe dat ik per week langer aan mijn winkeltje aan het sleutelen ben, dingen aan het uitzoeken ben, en promotie voer, dan dat ik daadwerkelijk schilder. Dus ook dat moet je allemaal graag doen. Het is heel intensief.
En voor de rest: heb geduld. Het duurt even voor je weet hoe alles werkt, voor je weet wat de beste manieren zijn om promotie te voeren, en voor je een beetje naambekendheid hebt (ik ben er ook nog lang niet!).


Ann, hartelijk bedankt voor het interview. 
Ik vond het leuk om jou en je winkeltje een beetje beter te leren kennen.

Ann wil graag ook iets uit haar winkeltje met jullie delen.
Door op deze blogpost te reageren kan je een door Ann ontworpen boekenlegger winnen.
Er worden er twee verloot, dus tweemaal kans!
Laat een reactie achter vóór 31 Januari.
Dan zal ik die dag 2 winnaars bekend maken.

Voorkant van de boekenleggers 
Achterkant van de boekenleggers


Heb jij een (Etsy-)winkeltje en zou je die ook graag eens in de spotlight willen zetten?
Aarzel dan niet, maar neem contact met mij op via de mail.

29 opmerkingen:

 1. da's een tof winkeltje, ik ben daar al vaak gaan kijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is nou leuk!! En al helemaal het doel want ik ben zelf een kattenmens. An je maakt echt mooie creaties en ik ga vast eens een kijkje nemen in je webwinkeltje.
  Boeken lees ik niet meer zoveel, het haakvirus heeft mij te pakken en dan komen boeken enkel nog tevoorschijn in de zomer op een luie strandstoel in de zomervakantie, de laatste waar ik echt op en top van genoten heb was 1000 zonnen van Khaled Hosseini (ja ik hou van waargebeurde verhalen met wat achterliggende informatie - als je begrijpt wat ik bedoel.
  Zo, ik kruip onder de wol maar wil me graag opgeven voor de poezenbladwijzer
  Veel liefs,
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees zoveel ik kan, zou dus graag zo'n boekenlegger winnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, ik ben ook kattenfan!
  Ik doe dus graag mee voor zo'n mooi cadeautje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee dit interview! Super!

  Ind. een goeie manier om je winkel te promoten en voor ons om een keertje achter de schermen te kijken :)
  Ik doe mee met je give away! I love cats!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk! Ik vind de vogeltjes heel vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk winktje! Dank je voor de tip! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi!! Ik ga snel in haar sjopje snuffelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. What a great interview - thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk interview om te lezen! En ik doe heel graag mee met de give-away want lezen is mijn tweede grote hobby!

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alweer een leuk idee, ik ga zeker eens snuisteren in het winkeltje! En ik doe natuurlijk ook graag mee aan de giveaway :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hello!
  Wonderful giveaway, hope that I win :)
  -Mintsu-
  Finland

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke manier om zo wat webwinkeltjes te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een ontdekking! Ik ben helemaal verliefd! Dit brengt me al op superleuke ideeën voor geboortekaartjes ooit in de (verre) toekomst (als je dat zou doen tenminste)! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een leuk intervieuw en wat kan ze prachtige tekenen, vooral de vogeltjes zijn supergaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. lol, mijn vorige comment heb ik verwijderd want *duh* dit is jouw blog ... de veranderde lay-out en de emotie rond de poes hebben me op het verkeerde been gezet hahaha *zucht* ... hoe dan ook, mijn vorige commentaar geldt voor de rest wel nog:
  wat super! en wat een geweldig idee om de mens achter het etsy-winkeltje te laten spreken :o)

  't is trouwens een winkeltje naar mijn hart ... met de poes als inspiratiebron ... ik ga me iets uitzoeken om ons Bisquitje, die we vrijdag helaas moesten laten gaan na bijna 15 jaar, te herdenken ... ik ga eens rustig kijken ...

  En ik wil toch ook wel graag meedoen aan de give-away ... ik lees alle dagen ons Payal voor uit een boek (momenteel Fantasia) maar heb helaas geen goede boekenlegger :o)

  Ik zet een linkje naar je give-away!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldige boekenleggers
  Graag waag ik een kansje om er één te winnen
  je winkeltje op etsy heb ik bekeken, ziet er leuk uit ,ik hou het zeker in gedachte als ik een leuk cadeautje zoek voor een kattenfan

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke webwinkel.
  Voor mijn poezenliefhebbende zus doe ik graag mee met de give away. Uiteraard voor de poezenboekenlegger. En win ik de andere, dan ben ik ook erg blij hoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ziet er geweldig uit! Ik wil ook wel een kasnje wagen om zoiets moois te winnen.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel erg leuke boekenleggers! Ik waag ook m'n kansje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk zeg! Wat een bijzonder verhaal ook...erg leuk om te lezen! Wat een prachtige boekenleggers, echt super gaaf!Ik doe ook een poging, onder het mom wie niet waagt...wie niet wint? Knuffel voor je poezels...leuk om even mee te mogen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een ontzettend leuk blog bericht! :) En een origineel winkeltje. Die komt zeker in mijn lijst.. Ik ben helemaal weg van mijn eigen kater en een boekenlegger mis ik nog! Ik doe daarom graag mee met deze give away! :)

  Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. There's certainly a lot to find out about this subject. I really like all of the points you have made.
  Also see my web page - play online

  BeantwoordenVerwijderen
 26. This іs verу faѕcіnаtіng,
  Υou are an ovеrly pгofessional bloggеr.
  I have joіned your feed and look forwагԁ
  to in sеarch of more of your wonԁerful ρost.

  Also, I've shared your site in my social networks

  Also visit my page payday loans
  My page :: payday loans

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Dank je wel!
Ik zal hier soms ook terug reageren.
Natuurlijk mag je me ook altijd mailen op handigean(@)hotmail(.)nl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...